Joo, tosiaan, käytiin tossa Iinasen kanssa shelttileireilemässä. Tarkoituksena oli ottaa mukaan sakkiin myös shelttimummo Senni, mutta lähdimmekin vaan väärän rodun kera matkaan. Ja mukana olivat myös sheltti Hani omistajansa kera. Jaoimme sitten mökinkin keskenämme :)

1878972.jpg
mökkimeininkiä!


Leiri alkoi 29.8 perjantaina, jolloin köröttelimme isän kyydissä Urjalaan. Alku meni aika jännittävällä tavalla; haimme avaimen respasta, sotkimme huonetta ja tutustuimme paikkoihin. Eli ihan perusrutiinit leirin alkuun. Piakkoin kuitenkin alkoi saapua lisää porukkaa paikalle, ja oli pienimuotoinen esittelyrinki jonka jälkeen kävimmekin metsässä koirien kanssa. Iinaparka oli ihan hämillään kun shelttejä oli joka suunnassa, ja alkoikin sitten shelttien huiman ylivoiman takia räksyttää Nova-pinserille.. Jollekin oli nimittäin pidettävä meteliä.
Lenkin jälkeen loppuilta meni koirien kanssa touhutessa ja sitä rataa, iltapalallakin kävimme. Ehdin jopa ottaa Iinan kanssa vähän treeniä, oli energinen ja iloinen ja muutenkin Iinaa parhaimmillaan :)

1878973.jpg
Iina ihan alareunassa nuuskimassa maata :)


Seuraavana päivänä olikin leirin kohokohta, möllitoko. Tuomarina jälleen Merja Vanhanen. Iina toimi kuin täi tervassa eli todella laiskasti, pari kertaa meni pisteitä kaksoiskäskystä ja kokonaisvaikutelmakin oli vain 8, johtuen Iinan hitaista reaktioista ja laiskasta tekemisestä. Kuitenkin kokonaispisteet olivat 194, joka riitti luokkavoittoon! Kesti hetki edes tajuta että apua, meidät kutsuttiin VOITTAJAN paikalle! Mutta tuli kyllä hyvä mieli koko loppuillaksi.
Tämän jälkeen oli temppurata, sisälsi agilityesteiden hyppimistä (ohjaajakin..) ja sellaista, lisäksi koiran piti napata nakkipala vedellä täytetystä kupista, ja se ei ollut temppu eikä mikään meidän pienelle ahmatille. Oli kyllä närkästyneen näköinen neiti kun nenä tippui vettä :D

1878976.jpg

Illalla kävimme syömässä, lenkillä, saunassa, uimassa.. Jälkimmäinen ei ollut kovin kiva kokemus, ellei halua jäätyä elävältä. Onneksi sen jälkeen oli sauna päällä, ettei varsin jäätynyt palikaksi. Loppuillasta paistettiin makkaraa ja lättyjä, jonka jälkeen suunnistimme rättipoikkiväsyneinä nukkumaan.

Ja viimeinen päivä käynnistyi: luontopolku kysymysten kera! Oli kaikkea mahdollista; miten lasketaan nuoren männyn ikä, montako varvasta sheltillä on, kuinka vanhaksi kyy elää, milloin sheltit ry on perustettu, mistä sheltti on pevisassa.. Teimme Jossun kanssa yhteistyötä, jolloin sain 9,5 (toinen sija) ja Jossu taas 10 (eka sija) pistettä. Että sinnepä meni vanhemman sukupolven uhoamiset voitosta!

Sen jälkeen oli leirinäyttely, josta ei ole sen enempää sanomista. Iina meni tosi hienosti, mutta tipuimme heti alussa, perusteena se ettei rotua tunneta. Puhhuh, olisi pitänyt naamioida sheltiksi.

Piakkoin sen ja päätöskahvien jälkeen siivottiin vielä vähän mökkejä, ja kotimatka saattoi alkaa.